onsdag den 1. oktober 2008

YouTube

Ugens spørgsmål: hvad kan man bruge YouTube til i sit arbejde!? Man kan øve sig i at lave og distribuere små, nyttige biblioteksvideoer. Det kræver tid. Helt grundlæggende skal man kunne hjælpe lånerne med at bruge det, og man kan faktisk også bruge det til søgeværktøj. Jeg har af og til fundet svar på YouTube omkring musik mv. Lidt en bagvej, men det er jo tit dem, der spændende. Ikke altid sjovt bare at google og få svaret i første hug.
Markedsføring. Når folk herude i Vollsmose søger på fx. Vollsmose, må de da gerne lande på vores præesentationsfilm, altså OC's. Må hellere checke, om man gør det. Man kunne også lægge små sjove videoer på hjemmesiden, eller seriøse, fx. optagelser fra et spændende arrangement. Man kan lave et helt web.universitet på den måde.
YouTube kan også bruges, når man skal aktivere ungerne og give dem lidt informationskompetence. Så må man lige glemme, de sikkert er bedre end en selv. Men det opdager de ikke, når man har gennemgået 23ting-forløbet *GGGGG* Kan da huske, min egen dreng i sin tid lavede sjove videoer bare ved hjælp af webcam.
Jeg var engang på et storytellingskursus i Sverige, hvor de i vid udstrækning har brugt at lade socialt udsatte lave deres egen videofilm. På få dage fik de optaget, lærte at redigere etc., og så uploadede de filmene - ikek kun til YouTube, der ikke var in dengang, men til nogle communities på nettet, hvor der efterhånden lå nogle rigtige spændende film.
På datastuen arbejdede vi også med video. Det var lidt bøvlet dengang, for vi var med lige fra det hele var analogt - og med store kameraer, særligt udstyr for at få det lagt på computeren og svære redigeringsprogrammer osv. Men sjovt var det.
Det hele er teknisk set blevet meget nemmere, men så får man også alt det slam med, som findes på YouTube - I guder!

Ingen kommentarer: